Workout-haar: een bekentenis

Ik houd mijn handen hier omhoog en beken dat ik vroeger nauwelijks mijn afro waste. Het voelde gewoon niet nodig. Alle moeite die het met zich meebracht: het kammen; wassen; conditionering; waanzinnig ontwarren; Om nog maar te zwijgen van de uitdaging van het kiezen van de juiste producten om achteraf toe te passen. Het was een klus die ik eerlijk gezegd maandenlang kon uitstellen. Mijn haar is wat officieel omschreven wordt als kinky, krullend, wat in de echte wereld het 'afro-est' van de afros is - dus gedurende het grootste deel van mijn adolescentie negeerde ik feitelijk de conditie van mijn haar.

 

De verandering kwam toen ik regelmatig begon te sporten. Zie je, ik hou van sporten - het zweten door alle poriën op mijn hoofdhuid voelt goed, een beetje alsof ik een interne reiniging heb. Maar ik wil niet eerst een uur sporten en dan twee uur mijn haar verzorgen. Dus in plaats van mijn haar te verzorgen na het sporten, bracht ik lange tijd gewoon te veel oliën aan, waardoor mijn haar tegelijkertijd droog en zwaar aanvoelde. Dan zou ik het vlechten en het vergeten. Meestal zou ik niet eens de moeite nemen om het te wassen na een trainingssessie. Ik had gewoon geen behoefte aan de rompslomp.

 

Snel vooruit naar vandaag, en net als veel andere zwarte vrouwen die graag trainen, heb ik opnieuw moeten leren hoe ik voor mijn afro moet zorgen.

Dit is wat nu voor mij werkt:

 
 1. Gebruik een co-wash (dit is een conditioneringswasmiddel) - er zijn tegenwoordig heel veel op de markt en ik heb niet eens een favoriet - zolang het maar lekker ruikt, niet schuimt en de aarde niet kost , Ik zal het gebruiken. Om de paar dagen helpt een co-wash het zweet van mijn hoofdhuid te wassen, in tegenstelling tot shampoos die zo destructief waren en mijn afro letterlijk doodden - het ontdoen van al zijn verbazingwekkende natuurlijke oliën (ja, olie is geweldig - ondanks wat Europese haarproducten ons vertellen) .

 2. Zoek iets antibacterieels en rehydraterends dat je haar en hoofdhuid na elke training voedt . Zweet maakt je haar droog en ik had iets nodig om de droogheid tussen mijn wasbeurten tegen te gaan om broosheid te verminderen. 00.3 DFY CURL REFRESH zit boordevol honing-, grapefruit- en lavendelextract, allemaal antimicrobieel, plus aloë vera om mijn haar op natuurlijke wijze te genezen en te beschermen voordat het verandert in een zweterige, klonterige puinhoop, waardoor het tussen de wasbeurten door zacht en beheersbaar blijft.

 3. Toestand VOOR het wassen . Ik dacht altijd dat ik shampoo moest gebruiken voordat ik ging conditioneren. Ik stopte daarmee, en eerlijk gezegd was dat de grootste verandering die mijn afro heeft geholpen. Ja, het is gek, waarom zou ik een diepe conditionerende oliebehandeling krijgen voordat ik shampoo gebruik en niet daarna?! Maar ik zweer dat het wonderen doet voor mijn afro. Ik ontdekte dat de beste behandelingen bestaan ​​uit oliën die de haarschacht binnendringen. Voor mij was dat ricinusolie. Het voelt zwaar aan op mijn haar, daarom gebruik ik het als behandeling. De avond vóór de wasdag breng ik het aan op mijn haar, wikkel het in een douchemuts en houd het bedekt terwijl ik aan het trainen ben. Het zweten helpt daadwerkelijk bij de behandeling.

 4. Ten slotte vergeet ik nooit een wasdag te houden . Ik heb de mijne één keer per maand - de laatste zondag van elke maand werkt altijd voor mij. Het is ook een goede wasdag, met een goede conditionerende shampoo en geen co-wash.

 

Eerlijk gezegd is het moeilijk om manieren te vinden om je haar gezond te houden als de reguliere media geen rekening houden met jouw haartype, en alle beelden die je ziet zijn van Europese haartypes met een snelle wash-and-go-mentaliteit. Maar dankzij sociale media, vooral YouTube, heb ik ontdekt hoe ik mijn afrohaar gezond kan houden terwijl ik drie keer per week train. Ik heb een veel betere relatie met mijn afro en het hoeft geen enorme klus te zijn, tenminste niet als je een systeem hebt. Die ik eindelijk heb.

 
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

 • At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: Choosing the Right Ride for You

  At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

  We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

  At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

  We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

 • We are Glossier Grant Winners!

  Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

  We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

  Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

  We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

 • Mohammed Salah

  #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

  Mohammed Salah

  #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

1 van 3