The Haircare Apartheid

De haarverzorgingsapartheid

Er zijn de laatste tijd veel veranderingen in de cosmeticaregelgeving binnen de Europese Unie. Omdat we nu buiten het bereik ervan zitten, wachten we op soortgelijke veranderingen in de Britse regelgeving en dat brengt mij ertoe om eerdere veranderingen in de regelgeving in twijfel te trekken en in hoeverre deze in onze gemeenschap reiken.

Ik heb onlangs een nieuw product “uitgeprobeerd” en heb overwogen of we bij Airfro iets soortgelijks zouden moeten creëren. Een product dat de krullen bij elke wasbeurt verzacht en ervoor zorgt dat föhnen langer meegaat. Het werkte goed totdat ik merkte dat mijn krullen niet terugkwamen. Nu weet je dit misschien niet, maar zo’n zes jaar geleden heb ik al mijn losse haar afgeknipt. Ja, volledige TWA (Teeny Weeny Afro) en ik heb nooit meer achterom gekeken. Ik hield van de look, ik hield van de vrijheid van het hebben van mijn eigen haar en van de tijdsbesparing omdat ik gewoon kon opstaan ​​en gaan. Zes jaar groei, uitsluitend natuurlijke ingrediënten en beschermende stijlen. Naarmate mijn haar groeide, zag het er geweldig uit. Ik heb fijn haar, maar het was vol en gezond en helemaal van mij. Het werd zo lang dat ik er meer mee wilde doen en begon het te föhnen. Ligt het aan mij of is er iets verslavends aan een goede klapband? Ik hield van de manier waarop mijn natuurlijke haar bewoog, ik kon gespleten haarpunten zien en knippen, ik kon de gezondheid van mijn haar beter zien en ik raakte verslaafd. Ik wilde dat mijn uitbarstingen langer mee zouden gaan, dus gebruikte ik een product waarvan ik het etiket niet volledig had gelezen. Het bevatte geen formaldehyde, het bevatte een formaldehyde-afgevend middel waar ik nog nooit van had gehoord. 😢 (huilende emoji). Ik beloof dat ik dit nooit meer zal laten gebeuren.

Getextureerde haarverzorgingsproducten worden regelmatig verkocht in speciaalzaken. Hun brede assortiment producten komt van over de hele wereld, bevat alles wat is toegestaan, waar ze ook worden vervaardigd, en wordt tegen lage prijzen verkocht. Deze ervaring verrukt de klant echt, het gevoel van ontdekking; producten van over de hele wereld die speciaal voor mijn haartype samenkomen. Het is een triller. Deze grote verscheidenheid aan producten, allemaal onder de £ 5, is direct voor mij beschikbaar, zodat ik iets nieuws kan proberen zonder veel geld uit te geven. Zal het werken? Ik weet het niet, maar het is allemaal voor mij, dus ik ga het met veel plezier proberen.

En we genieten van ons haar; nieuwe producten, stijlen selecteren, nieuwe looks uitproberen, we hebben transformatie uitgevonden. Ik vind de taal van het temmen van onhandelbare krullen niet eens erg, maar wat problematisch is, is de teleurstelling. Haarbeschadiging is een van de dingen die we gewend zijn. Je hebt nu misschien goed haar, maar wacht maar tot dat ding je te pakken krijgt, dat weefsel, dat product, die katoenen kussensloop! Het is gemakkelijk om bang te zijn voor haarbeschadiging, maar het is ook een trieste verwachting als je getextureerd haar hebt.

Het is deze perfect geconstrueerde ervaring van lage waarde waar zo velen van ons aan proberen te ontsnappen. Ik hoor je roepen dat lage kosten niet gelijk staan ​​aan een lage waarde, en in veel gevallen heb je gelijk: dat is niet het geval. U kunt betaalbare, in massa geproduceerde producten kopen die u geven wat u nodig heeft. Laten we echter eens kijken of dit het geval is voor cosmetica die gemaakt zijn voor getextureerd haar.

De reden dat ik dit artikel The Haircare Apartheid heb genoemd, is omdat naarmate de discussie rond haargelijkheid groeit en campagnes als The Crown Act van kracht worden, er nog steeds de kwestie is van de scheiding van verschillende soorten haarverzorging en hoe dat de kwaliteit, veiligheid en regelgeving beïnvloedt. Hoe is het mogelijk dat cosmetische producten die meer dan 0,2% formaldehyde bevatten in de EU (en het Verenigd Koninkrijk) sinds 2016 verboden zijn, maar toch weten we allemaal waar we op dit moment chemische stijltangen kunnen kopen en die bevatten allemaal ongeveer 11,5% formaldehyde. Weten die winkeliers niet wat er in zit? Wat zit er nog meer in getextureerde haarverzorgingsproducten waar The Guardian nog niet over heeft geschreven?

Waar beginnen we dit te veranderen? Het groeiende aantal producten dat voor ons beschikbaar is, maakt dit een moeilijke vraag om te beantwoorden. En eerlijk gezegd begint het bij jou. De consument moet op het moment van aankoop de vragen stellen: wat zit er in deze fles? Dat is niet eenvoudig te beantwoorden op een winkelvloer tijdens je lunchpauze, of als kinderen je in verschillende richtingen trekken en een bewaker je in de gaten houdt door de winkel. Om u te helpen hebben we bij elk product dat we verkopen een gedetailleerde ingrediëntengids toegevoegd. Niet alleen de belangrijkste ingrediënten, maar elk afzonderlijk ingrediënt in elke geweldige fles Airfro.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

 • At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: Choosing the Right Ride for You

  At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

  We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

  At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

  We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

 • We are Glossier Grant Winners!

  Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

  We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

  Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

  We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

 • Mohammed Salah

  #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

  Mohammed Salah

  #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

1 van 3