Seizoensgebonden veranderingen in krullend haar en natuurlijke remedies

Een actieve levensstijl leiden betekent dat we graag dingen doen! Veel verschillende, levensverbeterende dingen, van het uitlaten van onze honden tot rennen en zitten in de open lucht. En een nieuw seizoen betekent vaak veranderingen in levensstijl; het voedsel dat we eten, wat we drinken, onze trainingsroutine en dat klopt, een nieuwe reeks haarveranderingen.

 

Het is gemakkelijk om te denken dat één vaste haarroutine alles is wat je nodig hebt. Maar dit is niet helemaal waar. Soms kunnen de methoden die u tijdens een seizoensovergang gebruikt, samen met de specifieke weersomstandigheden, zowel uitdroging als breuk van uw haar veroorzaken. In dit opzicht moeten we een evenwicht vinden door niet alleen onze routine te verminderen, maar deze ook te combineren met bepaalde natuurlijke producten. Als u dit niet doet, betekent dit dat de seizoensveranderingen mogelijk een nachtmerrie kunnen zijn voor uw haar, ongeacht het type.

 

Het is belangrijk om te begrijpen waarom ons haar met de seizoenen verandert. Lente, zomer, herfst en winter brengen schommelingen in het weerpatroon met zich mee. Deze seizoensvariaties betekenen ook variërende veranderingen in licht, temperatuur en vochtigheid die ons haar beïnvloeden. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies die we kunnen gebruiken om de effecten van deze overgangen van het ene seizoen naar het andere te bestrijden. Hier gaan we kijken naar twee seizoensgebonden haarveranderingen en natuurlijke remedies die daar goed bij werken.

 

Van koeler naar warmer en wat het met je haar doet

 

 

Na wat lijkt op eindeloze dagen van stormen en vriestemperaturen komen zonnige, mildere dagen. Op dit punt ruilen we onze dikkere winterjassen in voor lichtere kleding, wandelen meer en brengen meer tijd buitenshuis door. Er is een stijging van zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid, waardoor ons lichaam en ons haar zwaarder kunnen aanvoelen.

 

Stijgende temperaturen zijn een signaal voor ons lichaam om lichter voedsel te eten. Op dezelfde manier is de hitte in de lucht een signaal voor onze haarzakjes en haarschacht om te ontspannen, zodat vocht het haar kan binnendringen en warmte uit ons hoofd kan ontsnappen. Afhankelijk van uw haartype en textuur kan het haar plat of kroezend worden. Krullend haar wordt meestal kroeziger, fijn haar verliest volume en ligt plat tegen het hoofd, terwijl steil haar sluik en futloos wordt.

 

Tijdens de warmere maanden zal de zon ook uw haar lichter en helderder maken, wat er geweldig uit kan zien, maar als het niet goed verzorgd wordt, kan dit leiden tot beschadigde en zwakkere standen. Ga zwemmen in de zee of het zwembad voor extra broos- en droogheidspunten.

 
 

Welk natuurlijk middel kun je gebruiken om het effect van warmer weer op je haar tegen te gaan?

 

De zomer staat synoniem voor hitte en vochtigheid, dus ons lichaam vecht om koel te blijven. Vandaar de noodzaak om ons haar te hydrateren , te zorgen voor een goede diepe conditionering, te beschermen tegen UV-stralen en voldoende vocht vast te houden.

 

● Natuurlijke remedies:

 

Hydratatie:

Gewoon oud water helpt! Het is eenvoudig en gemakkelijk verkrijgbaar, maar kan ook leiden tot uitdroging omdat het snel uit het haar en de hoofdhuid verdampt. Voeg de volgende natuurlijke ingrediënten toe aan je spuitfles of koop een kant-en-klaar product waar ze allemaal in zitten:

 

Honing

Glycerine

Aloë Vera

 

Conditionering:

Zorg ervoor dat je de volgende natuurlijke ingrediënten gebruikt die de haarschacht kunnen binnendringen en volledig door je haar kunnen worden opgenomen voor een lichte, effectieve en niet-vettige conditioneringsbehandeling:

 

Avocado-olie

Olijfolie

Hyaluronzuur

 

UV-schild:

Voor natuurlijke bescherming tegen de zon om droog haar door langdurige blootstelling aan de zon te helpen bestrijden. Zoek naar producten met de volgende essentiële oliën en deze als finishing touch voor gewassen en gedroogd haar:

  1. Olijfolie - tot 7 SPF

  2. Amandelolie - tot 5 SPF

  3. Pepermuntolie - tot 7 SPF

  4. Macadamia-notenolie - tot 6 SPF

 

Shop onze Super Hydration Kit voor alle ingrediënten die je nodig hebt voor licht fris en gehydrateerd haar.

 

 

Van warmer naar koeler, en wat het met je haar doet

 
 
 

Naarmate we de warmere zomermaanden achter ons laten, begint de lucht af te koelen en droger te worden, we kleden ons in warmere kleding, blijven meer binnen en verhogen onze inname van uitdrogende koolhydraten, zouten en suikers, wat toeneemt naarmate we de wintermaanden naderen. Op dezelfde manier zorgt de koude lucht ervoor dat onze haarschubben en poriën op onze hoofdhuid sluiten. Dit betekent dat het moeilijker wordt om vocht in je haarschacht vast te houden, wat leidt tot droog haar dat gevoelig is voor breuken. Terwijl we warme, vochtzuigende hoeden aantrekken en alle vitamines van de zon blokkeren, ziet ons haar er dof en levenloos uit met gespleten haarpunten. Bovendien blijkt uit recente stormen dat de wind in de winter sterker is en als de wind door de haarlokken waait, kunnen de haarlokken gemakkelijk in de war raken, en het proces van het ontwarren van droog winterhaar kan ertoe leiden dat strengen gemakkelijk breken.

 

Welk natuurlijk middel kun je gebruiken om het effect van koeler weer op je haar tegen te gaan?

 

Omdat de lucht droog is, is het toverwoord in deze tijd vocht - een flinke dosis ervan. Het favoriete ingrediënt moet je haar hydrateren, conditioneren en beschermen met een lagere SPF-dekking.

Zorg ervoor dat je de volgende natuurlijke ingrediënten gebruikt die diep in de haarschacht kunnen doordringen, de lokken kunnen hydrateren, eiwitverlies kunnen verminderen en een beschermende barrière over je haar kunnen creëren.

 

Kokosolie

Karitéboter

Wonderolie

 

Tip: Meng kokosolie in je vochtinbrengende shampoo voor extra vocht en kies een leave-in conditioner met Shea Butter vanwege de lage UV-afschermende eigenschappen (4-6 SPF)

 

Koop onze Hydration Recovery Kit om droog, beschadigd haar te herstellen en te beschermen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  • At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: Choosing the Right Ride for You

    At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

    We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

    At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

    We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

  • We are Glossier Grant Winners!

    Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

    We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

    Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

    We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

  • Mohammed Salah

    #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

    Mohammed Salah

    #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

1 van 3