Hoe kunt u de gezondheid van uw haar en hoofdhuid verbeteren?

 

De meesten van ons zien de gezondheid van onze hoofdhuid over het hoofd en besteden niet veel aandacht aan de huid van ons hoofd. In plaats daarvan benadrukken we hoe het wassen, conditioneren en gebruiken van haarproducten ons haar zal verbeteren.

 

Voor mensen met hoofdhuidproblemen zijn de omstandigheden echter anders. Voor veel mensen kan herhaaldelijk krabben vervelend zijn, roosschilfers op kledingstukken kunnen lelijk zijn en hobbels kunnen beangstigend zijn.

 

Het verzorgen van uw hoofdhuid draagt ​​automatisch bij aan de gezondheid van uw haar. Het is bewezen! Vraagt ​​u zich ook af hoe u uw haar echt van wortel tot punt kunt verzorgen en haar kunt krijgen dat van nature glanst en sterk wordt?

 

Blijf lezen om erachter te komen!

 

Tip #1: Hoe zorg je voor je hoofdhuid?

 

Als je je haar wast, concentreer je dan eerst op het mild exfoliëren van je hoofdhuid, in plaats van het op de volledige lengte van je haar aan te brengen. Je haar wassen met shampoo kan leiden tot pluizig, futloos en broos haar. De sleutel is dus om je op je hoofdhuid te concentreren. Je kunt dit doen met zeezout vermengd met essentiële oliën om te voeden en te verzachten. Of voordat u gaat douchen, verdeel uw haar en breng de vitaminerijke, zuiverende shampoo rechtstreeks op uw hoofdhuid aan, voeg vervolgens water toe om te schuimen en spoel vervolgens uit. Je zult merken dat je hoofdhuid en wortels zachter aanvoelen en deze methode helpt ook knopen te voorkomen.

 
 

Tip #2: Krullend en Afro-haar wassen met shampoo

 

Dit is zeker een uitdaging voor krullende hoofden. Velen van ons worden elke dag wakker en vragen zich af: "Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn krullen er de hele dag goed uitzien?" Na uw hoofdhuidreiniging kunt u zich concentreren op uw haarroutine. Je kunt beginnen door ervoor te zorgen dat het water niet te heet is; lauw is prima, met een koele spoeling op het einde. Dit werkt voor elk haartype.

 

Giet vervolgens shampoo in de palm van je hand om ervoor te zorgen dat je niet veel gebruikt. Hier ziet u hoe u uw krullende haar kunt wassen met shampoo. Begin met het zachtjes masseren van de shampoo in de haarwortels die zich het dichtst bij de hoofdhuid bevinden. Het grootste deel van de ophopingen, het vuil en de oliën nestelt zich hier omdat de oliën moeilijk verder door de haarschacht kunnen dringen, dus het grootste deel van het product moet daar geconcentreerd zijn. Werk de shampoo heen en weer, in plaats van in cirkels, waardoor je krullen in de war raken en het daarna nog moeilijker wordt om ze uit te kammen. Ga nu voorzichtig met uw handen langs uw haar en ontwar terwijl u bezig bent.

 
 

Tip #3: Krullend en Afro-haar volledig conditioneren

 

Op sommige dagen zal je shampoo een cowash zijn, dus je hoeft deze stap misschien niet te volgen, maar als je net een zuiverende shampoo hebt gebruikt, heb je ook een conditioner nodig. Gebruik bij het conditioneren van je haar meer product dan bij een shampoo. Het idee is om je haar grondig te bedekken en de hydraterende eigenschappen volledig in je haar te laten doordringen. Vergeet niet om conditioner alleen vanaf het midden van de lengte tot aan de punten van uw haar aan te brengen, niet op uw hoofdhuid. Laat het 5 minuten inwerken of draag een douchemuts als je niet veel tijd hebt; de hitte zal eventuele knopen verzachten. In plaats van krullend en kroeshaar te kammen, kun je het met je vingers kammen onder de douche of tijdens het afspoelen een ontluchtingsborstel gebruiken, zodat er water door je haar kan stromen terwijl je kamt. Geloof me, het is de beste (minst pijnlijke) manier!

 
 

Tip #4: Hoe u uw haar op natuurlijke wijze kunt drogen

 

Er is onderzoek waaruit blijkt dat het föhnen van je haar niet zo slecht is en dat het zelfs je haarschacht kalmeert en glad maakt als je het op een lage temperatuur gebruikt, maar als je daar geen tijd voor hebt, is het natuurlijk een vaardigheid om je haar te drogen. Nadat je je conditioner hebt uitgespoeld, wikkel je je haar in een microvezeldoek of een oud T-shirt om te voorkomen dat je haar uitdroogt. U zult een variabel verschil merken in de gezondheid van uw hoofdhuid en haar. Probeer deze methode ook op steil en golvend haar om ‘fly-aways’ te voorkomen.

 

Volg met een lichtgewicht Hydraterend Serum . Dit helpt vocht vast te houden, gespleten haarpunten te voorkomen en veerkracht aan je haar te geven. Het is een game-changer! Als je haar extra hydratatie nodig heeft, gebruik dan een leave-in conditioner of vochtinbrengende crème. Vergeet niet dat als je je hoofdhuid masseert, je er geen olie aan hoeft toe te voegen die je haarzakjes kan verstoppen.

 
 

Tip #5: Hoe zorg je ervoor dat je föhn er fris uitziet?

 

Als dag drie betekent dat het tijd is om te trainen, is het de sleutel om tijdens een training een zo groot mogelijk deel van je hoofdhuid open te houden door je haar in varkensstaarten te verdelen. Gebruik bij de wortel een lichtgewicht haarbalsem die je kapsel tegenhoudt en voorkomt dat zweet in je haar absorbeert en voorkomt dat je krullen terugkeren. Je kunt ook een zweetafvoerende haarband over je randen of een föhn gebruiken om het zweet snel te laten drogen.

 

Tip #6: Hoe houd je je hoofdhuid gezond onder een pruik, weave of extensions?

Iedereen wil er tijdens het sporten schattig uitzien en we geven allemaal veel geld uit aan goede trainingskleding, maar het dragen van een pruik of weefsel tijdens een training of op warme, zweterige dagen kan schadelijk zijn voor ons haar.

 

Wat veroorzaakt haarschade onder uw pruik?

Haar lijkt een beetje op gras, het heeft licht en lucht nodig om gezond te blijven. Het gebruik van een pruik is als het leggen van een mat op het gazon, als je het gras eraf haalt, ziet het er mat, droog en dof uit. Jouw haar is niet anders. Het dragen van een pruik verhindert dat het natuurlijke microbioom op uw hoofdhuid normaal functioneert, waardoor zweet en hitte worden vastgehouden, wat resulteert in een overgroei van natuurlijke bacteriën. Dit resulteert in jeuk, een schilferige hoofdhuid en geurtjes. De pruik zelf absorbeert ook vocht uit je haar, zelfs onder een pruikkap, en elke keer dat je beweegt ontstaat er wrijving en breekt het naar je haar, vooral die delicate randen.

 

De oplossing : verwijder je pruik zodra het zoomgesprek voorbij is! Of zo vaak als je kunt. Zorg ervoor dat je je haar regelmatig reinigt, conditioneert en hydrateert, zelfs als het in vlechten of cornrows zit.

 

 

Wat veroorzaakt haarschade onder uw weave of hairextensions?

De sporen! Het probleem doet zich voor wanneer de sporen van het weefsel uw haar raken. Er ontstaat wrijving tussen de lijn en je hoofdhuid, tussen de draad en je haar en tussen het 100% Braziliaanse of Peruaanse haar waar je een fortuin aan hebt uitgegeven en je eigen natuurlijke haar terwijl ze vechten om vocht.

 

De oplossing: Kies clip-ins die u gemakkelijk kunt verwijderen en houd ze goed uit elkaar zodat uw hoofdhuid kan ademen. Als u een zeug inschommelt, moet u regelmatig vocht toevoegen. Maak je geen zorgen, het juiste soort vocht zal je weefsel niet verpesten! Kies voor hydrosolen in plaats van oliën, omdat deze lichter zijn en natuurlijke antimicrobiële eigenschappen hebben om jeuk en geurtjes op afstand te houden.

 

Extra verzorging: een plan voor gezond haar

Andere problemen ontstaan ​​als u regelmatig traint. Na het sporten sta je te popelen om onder de douche te springen en al dat zweet en vuil uit je hoofdhuid en krullen te krijgen. Een goede vuistregel is om uw haarwasdagen rond uw trainingsdagen te plannen. In het ideale geval wilt u uw haar wassen na een training en uw volgende training plannen vlak voor uw volgende haarwasdag.

 

Maar dit werkt niet als u 2-3 dagen per week zwemt of hardloopt. Een goede hack is om je krullen op te frissen en dit kun je elke dag doen. Gebruik een goed reactiverend product om uw krullen elke dag dat u ze niet wast, tot leven te brengen. Het houdt je hoofdhuid gezond en fris. Lees hier ons trainingsplan voor je haar

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  • At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: Choosing the Right Ride for You

    At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

    We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

    At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

    We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

  • We are Glossier Grant Winners!

    Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

    We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

    Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

    We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

  • Mohammed Salah

    #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

    Mohammed Salah

    #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

1 van 3