Afro Beats. A'fro Everything

Afro-beats. Van alles

Warm weer, helderblauwe luchten en frisse lucht zijn niet alleen een teken van de zomer, maar een duidelijke indicatie dat het muziekfestivalseizoen voor de deur staat!!! Het is een inluiden in ruimtes die je zintuigen kunnen stimuleren, waarbij de adrenaline door je aderen stroomt, terwijl je op de muziek zwaait en met je handen zwaait alsof het je niets kan schelen!! Persoonlijk heb ik enkele van de mooiste tijden van mijn leven gehad op muziekfestivals die ik beschouw als het kroonjuweel van elke zomerse bezigheid.

Als je goed oplet, zul je meer opmerken dan alleen de bloeiende bloemen, maar ook een rijk, onderscheidend geluid dat overal klinkt. Ik heb het over een genre genaamd Afrobeats, Afro-pop of Afro-fusion – een overkoepelende term die wordt gebruikt om populaire muziek uit West-Afrika te beschrijven. Dit muziekgenre bevat gemoedelijke, ritmische deuntjes met teksten die meestal in pidgin-talen worden gezongen in een aparte stijl die wereldwijd aantrekkingskracht trekt. Hier zullen we een kort overzicht geven van de must-knows die de opkomst van Afrobeat livefestivals mogelijk maken: Streamingplatforms Toegankelijkheid, ontdekking en werkelijk gepersonaliseerde luisterervaringen - zijn allemaal belangrijke elementen die wereldwijde muziekstreamingplatforms aan gebruikers bieden.

Het digitale publiek stroomt massaal naar Spotify en hun likes om nieuwe muziekgenres te ontdekken of zich over te geven aan bekende geluiden. Streamingplatforms zorgen voor een grotere bekendheid van expressieve, ritmische en verslavende geluiden zoals Afrobeat. Nieuwe ontdekkingen van verleidelijke geluiden prikkelen de nieuwsgierigheid. Hoe meer een breder scala aan fans en luisteraars onder de muzikale charme van dit levendige Afrikaanse kunstwerk valt, hoe meer een economisch levensvatbare markt voor Afrobeats-festivals zich opent.

Trots en identiteit

Toename van migratiepatronen door zwarte immigranten uit Afrika naar het westen kan ook de opkomst van Afrobeats Festival helpen verklaren. Vanaf 2022 zijn mensen uit Afrika verantwoordelijk voor 42% van de totale in het buitenland geboren zwarte bevolking, een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2000, toen dat aandeel 23% bedroeg volgens het Pew Research Center. We zijn trots op hun oorsprong en kunnen ook meerdere muziekgenres bestrijken. Deze trots op onze roots blijkt uit onze voorliefde voor muziek van onze landgenoten. Het is een artistieke uiting die zorgt voor een sterke verbinding met thuis, een manier om samen te komen in de gemeenschap om onze wortels te vieren.

In dit opzicht is het geen verrassing om mensen van Afrikaanse afkomst te zien op evenementen of bijeenkomsten rond Afrobeats. Veel Afrikanen in deze steden hunkeren naar hun eigen muziek waarmee ze zich kunnen identificeren en die ze kunnen laten horen. Ze tonen het openlijk als een vorm van identiteit, en een gemeenschap die de verspreiding van een lopend vuurtje veroorzaakt. Spelers in de muziekindustrie merken dit op en erkennen het muziekgenre steeds meer als geldmaker. Nu zijn er kapitalistische neigingen en een toenemende belangstelling voor Afrobeats.

Iedereen welkom

De crossover-aantrekkingskracht in afrobeatmuziek trekt meer dan alleen de oren van fans. Het trekt ook de aandacht van de "wie-is-wie" in de muzikale tourruimte. Live-optredens bieden artiesten een belangrijke mogelijkheid om hun groeiende digitale fanbase aan te boren en geld binnen te halen. Denk hierbij aan belangrijke spelers zoals tourpromotoren die een belangrijk onderdeel zijn van dergelijke bedoelingen. Nu staan ​​er een handvol agenten klaar om de toenemende vraag naar Afrobeats-festivals in de topmuziekmarkten te identificeren en te bedienen. Het is een wederzijds voordelige relatie met het potentieel om groter te worden. Kunstenaars vormen een groot publiek, deze hoofdrolspelers presenteren hun cruciale netwerk en expertise op het gebied van planning en uitvoering. Hoewel het enige tijd zal duren om de meerderheid van de Afrobeat-luisteraars over te halen naar kaartverkoop, is vroege positionering cruciaal voor marktaandeel en relevantie in de toekomst. Afrobeats drukt een belangrijke stempel op het muzikale landschap en de betekenis ervan zal alleen maar toenemen. Festivals zijn een gouden kans voor fans om verschillende genres Afrobeat-artiesten en hun muziek te ervaren. Nu steeds meer oren de ritmische, bedwelmende deuntjes uit West-Afrika het luisteren waard vinden, zullen we ook meer Afrobeats-festivals zien.

En natuurlijk laten we, zoals onze manier is, een paar laatste woorden over haarwijsheid achter. Als je een regelmatige feestganger bent, weet je dat er functionele must-haves zijn, zoals een zonnebrandcrème; zonnebril-ogen; je moet je feestlijst afvinken. En als je je haar wilt omdraaien alsof het je niet uitmaakt terwijl je de tijd van je leven hebt, moet je er ook voor zorgen dat je de volgende ochtend niet te maken krijgt met een bad hair day. . Hier zijn enkele concertwaardige manieren om je haar te stylen voor het volgende Afrobeats Festival.

Dreadlock-paardenstaart: een geweldige manier om je haar te binden en te stylen terwijl je er cool, gelokaliseerd en klaar voor bent!!

Space Buns: een verstandige keuze als je lange vlechten spot. De knotjes houden je haar omhoog en uit je gezicht

Golven en krullen : als je van nature krullend haar hebt, kun je er net zo goed mee pronken. Snelle opfrissingen zijn perfect omdat je je haar gewoon laat stromen en de aandacht trekt terwijl je bezig bent. Bovendien zijn ze ook nog eens gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is wassen en gaan terwijl je haar aan de lucht droogt terwijl je danst.

Beluchte gezichtskap: dat klopt. Het vormt een barrière tegen de felle zon, vooral als het een openluchtarena is. Zorg ervoor dat het kapje luchtig is, zodat je haar de lucht kan krijgen die het verdient.

En het allerbelangrijkste: veel plezier! Tot ziens daar.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  • At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: Choosing the Right Ride for You

    At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

    We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

    At-Home Spin Class vs. In-Studio Spin Classes: ...

    We partnered with The Greenstreet Collective and Psycle to help bring more people to the world of spin! In recent years, spin classes have surged in popularity, offering a high-intensity cardiovascular workout...

  • We are Glossier Grant Winners!

    Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

    We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

    Wij zijn Glossier Grant-winnaars!

    We zijn zo enthousiast om aan te kondigen dat Airfro een BGF x Glossier Grant heeft gekregen! De Glossier Grant werd in 2021 opgericht om schoonheidsbedrijven in zwarte handen te...

  • Mohammed Salah

    #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

    Mohammed Salah

    #HAIRGAME : Groot haar maakt niet uit #FADEGAME : Geen Krultype: 3c   Nationaliteit: Egyptisch Team: Liverpool FC Positie: Vooruit     Fotocredit: LiverpoolFC

1 van 3